Group-GTS en Gobo waren niet de enige Limburgse bedrijven die op de Transport & Logistics Awards met een onderscheiding aan de haal gingen. Het Genkse Wim Claes Transport & Logistiek werd dinsdag in de Nekkerhal gekroond tot Employer of the Year, een beloning als beste werkgever in de sector.

Wim Claes Transport & Logistiek is een snelgroeiend familiebedrijf dat sinds 1994 activiteiten uitvoert als distributie, transport en warehousing. Vanuit de hoofdzetel in Genk (8.500 m2) worden zo'n 75 medewerkers aangestuurd en 70 voertuigen op pad gezet.

Dat Wim Claes de HR-award heeft gewonnen, is naar eigen zeggen te danken aan 4 factoren. "We geloven dat gelukkige werknemers leiden tot gelukkige klanten, dus zetten we daar maximaal op in", zegt HR-verantwoordelijke An Vlekken. "Naast een correct loonpakket, zetten we in op 4 USP's: een modern wagenpark, uitdagende projecten met doorgroeimogelijkheden, leuke teambuildingactiviteiten en allerlei andere initiatieven die het aangenaam maken om hier te werken, zoals gratis vers fruit, een drink op vrijdag, een dartstornooitje, enzovoort."

Al deze initiatieven passen binnen het strategische HR-beleid dat bij Wim Claes Transport & Logistiek is uitgewerkt. "Traditioneel werd HR in de logistieke sector gezien als een achtergrondfunctie, gericht op administratie en compliance", aldus nog An Vlekken. "Ook bij ons was dit lange tijd zo. Maar niet langer. De verwachtingen van werknemers zijn duidelijk geëvolueerd. Als bedrijf krijgen we te maken met uitdagingen om te innoveren, talent aan te trekken en te behouden én een cultuur van continue verbetering te cultiveren. En dat doen we."

CEO Wim Claes is blij met deze evolutie. "We merkten dat we ons DNA als familiebedrijf, de basis van ons succesverhaal, moesten verankeren en doorvertalen naar een innovatief en doordacht HR-beleid op maat van de 21ste eeuw. Door de sterke personeelsgroei ontstond immers het risico dat niet iedereen dit DNA kende, het zich eigen maakte en ging uitdragen. En dat wilden we vermijden. Met het project 'I can’t but we can' zijn we hierin geslaagd. Het resulteerde in 5 waarden die ons kompas vormen, die gedragen worden door onze medewerkers en die we elke dag opnieuw laten leven in onze hele organisatie."

Het project wist de jury te overtuigen en leverde de titel van Employer of the Year op. De bewondering gaat vooral uit naar de keuze van Wim Claes om van HR een strategische pijler in de professionalisering te maken.

Bron: https://www.made-in.be/

BEKIJK VOLLEDIGE BLOG