In de razendsnelle wereld van transport en logistiek is het van cruciaal belang om voortdurend te evolueren en vooruit te kijken. Bij Wim Claes Transport & Logistiek hebben we niet alleen onze website in een nieuw jasje gestoken, ook op strategisch vlak hebben we niet stil gezeten. Ons diepgewortelde DNA van waaruit we de afgelopen jaren zo sterk zijn gegroeid, werd omgezet in een missie, visie en waarden. Lees er alles over in deze blog.

Een groeiend Avontuur

Van zonsopgang tot zonsondergang doorkruisen onze chauffeurs de Benelux, waarbij we goederen opslaan in ons warehouse in Genk en oplossingen bieden voor elke schakel in de logistieke keten. Door de grote groei, en altijd in het nu te werken beseften we dat het tijd was om verder te kijken en strategisch na te denken over een duurzame toekomst.

Focus op de toekomst

Om deze visie te realiseren, besloten we vorige zomer samen te werken met 'Straight business partners', gespecialiseerd in het strategisch meedenken met KMO's. Enkele coachingsessies later stonden alle neuzen in dezelfde richting en werden onze missie en visie op papier gezet. Onze eerste tussenstop was een feit, klaar voor de waarden, maar wat betekent dat nu eigenlijk echt, het DNA van Wim Claes Transport & Logistiek?

Onze kernwaarden in actie

Om hierachter te komen, hadden we de hulp van onze medewerkers nodig. Tijdens onze teambuilding vorig jaar verzamelden we waardevolle inzichten van onze collega’s in de vorm van het spel 'Wie is WCTL'. Tijdens een workshop met ons office team vertaalden we deze inzichten naar vijf concrete kernwaarden. We vormen namelijk één hecht team dat dag in dag uit met passie, toewijding en efficiëntie werkt. 

De weg naar succes

Met oog op de toekomst wordt ook het strategisch denken en vooruitkijken in onze organisatie steeds belangrijker. Zo komt ons driversteam maandelijks samen voor een strategisch overleg en dienen onze visie, missie en waarden meer dan ooit als kompas bij klantgesprekken, onboardings en feedbacksessies. Kortom, ze zijn de rode draad in ons bedrijf. Een handige ‘roadmap’  en grote wandpanelen in ons distributiecentrum visualiseren onze waarden prachtig.

Met deze gloednieuwe strategische meerjarenplanning in handen, stippelen we nu onze koers uit en tackelen we stap voor stap de uitdagingen die voor ons liggen.

Wil jij ook snel schakelen? En wil je graag kennismaken? Neem contact met ons.

BEKIJK VOLLEDIGE BLOG