Duurzaam ondernemen met oog voor people, planet en profit is in 2021 geen optie maar een must voor Wim Claes. Maar... duurzaamheid en transport, dat gaat toch niet samen? We geven toe: het lijken soms tegenpolen. Transport brengt nu eenmaal uitstoot van CO2 met zich mee. Maar het één sluit het ander niet uit. Bovendien betekent maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) meer. Veel meer. En dat lichten we graag toe in dit artikel.

Kleding, voeding, huishoudtoestellen, bouwmaterialen, ... in zowat elk denkbare sector komt transport kijken. Transport heeft nu eenmaal zijn impact op de mens en planeet. Toch is er al een hele weg afgelegd: denk maar aan zuinigere transportmiddelen, efficiënter vervoer of het gebruik van alternatieve brandstoffen.

Bij Wim Claes gaan we echter nog een stap verder. Onder de noemer maatschappelijk verantwoord ondernemen bundelen we tal van initiatieven die een positieve impact hebben op people, planet en profit. We lijsten ze hier graag op:

  • Brandstof is misschien wel het meest besproken item in de verduurzaming van transport. Door resoluut te kiezen voor enkel Euro 6-motoren in ons wagenpark rijden we zo zuinig mogelijk. Bovendien gebruiken we steeds elektrische heftrucks en weren we heftrucks met dieselmotoren.
  • Onze nieuwe magazijn in Genk is dan weer voorzien van energiezuinige LED-verlichting die werkt met slimme sensoren. Door te werken met één logistieke hub vanwaaruit we gecentraliseerd voor verschillende klanten de hele logistieke keten beheren, sparen we trouwens tal van ritten uit.
  • Door herbruikbare materialen en afval in te zamelen en correct te sorteren dragen we ons steentje bij in het sluiten van de kringloop (cradle to cradle).
  • Aandacht voor een veilige rijstijl draagt bij tot een betere verkeersveiligheid en de gezondheid van de werknemers blijkt uit onderzoek. Daarom investeerden we in innovatieve mirror cams en hielpen we samen de gemeente Diepenbeek de spiegelafstelplaats op orde brengen.
  • Door een doorgedreven tracking and tracing en online fleetmanagement vermijden we leegstand van vrachtwagentrailers, bundelen we goederen waar het kan en verhogen we de efficiëntie in de route van de vrachtwagen.
  • Het zoveel mogelijk werken zonder papier is een absolute prioriteit bij ons. We kijken dan ook reikhalzend uit naar de definitieve doorbraak van de elektronische vrachtbrief of e-cmr. We zijn klaar om te starten en wachten enkel nog op de goedkeuring.
  • Last but not least, zetten we heel erg in op de opleiding van onze medewerkers. Tal van B-chauffeurs schoolden we om tot gediplomeerde C- & CE-chauffeurs. En onze bediendes krijgen regelmatig interne opleidingen in diverse takken van ons bedrijf. Door samen te werken met de VDAB en scholen bieden we regelmatig kansen aan jongeren en werkzoekenden om werkervaring op te doen. Tot slot steunen we ook graag goede doelen zoals Ambulance Wens.

 

Meer info over ons duurzaam transport? Of graag eens kennismaken? Neem dan snel contact!

BEKIJK VOLLEDIGE BLOG