“Distributie en warehousing, zijn dat geen synoniemen?” Nee, toch niet. Hoewel ze vaak door elkaar gebruikt worden, hebben deze termen een andere betekenis. Warehousing focust zich op de opslag van goederen en producten terwijl bij distributie ook order-, voorraadbeheer en transport een rol spelen. En laat Wim Claes nu net een krak zijn in allebei. In deze nieuwe blog kom je alles over te weten onze aanpak en troeven.


In een wereldeconomie waar de ene innovatie de andere opvolgt en de tijd steeds sneller lijkt te tikken, is een efficiënte distributie en warehousing niet meer weg te denken. Wist je trouwens dat er vorig jaar in België maar liefst 284 miljoen ton goederen over de weg vervoerd werden? De verwachtingen van zowel leveranciers als eindklanten liggen daarbij steeds hoger. Denk maar aan snelle levering, vlotte track & trace, kwalitatieve verpakking, ...

Wil jij de verwachtingen van je klanten overtreffen? Besteed je warehousing en distributie dan uit aan Wim Claes. Bij ons ben je geen nummer, maar mag je een menselijk aanpak op maat verwachten. Wij hebben bovendien een grote lading aan ervaring en geen enkele uitdaging is te groot voor ons. Hieronder enkele van onze troeven:

  • Ons magazijn is gesitueerd in hartje Limburg op een boogscheut van de E313 en E314. Hierdoor kunnen we zelfs de uithoeken van de BeNeLux makkelijk bereiken. Onze up-to-date fleet beschikt over o.a. trailers met laadklep, meeneemheftrucks, verlengde palletwagens en zelfs een elektrische truck.
  • Met een opslagruimte van 8500m2 is er in ons magazijn altijd voldoende ruimte beschikbaar, van crossdocking, tijdelijke opslag tot een dedicated storage gedeelte. Bij ons is zowel opslag in bulk als in rekken mogelijk.
  • Bovendien is ons distributiecentrum uitgerust met de laatste nieuwe technologieën. Zo investeerden we in een gespecialiseerde zuiginstallatie die ronddwarrelend stof opvangt zodat de goederen in een stofvrije omgeving terechtkomen.
  • Van medische apparatuur tot tuinmeubelen, HVAC en bouwmaterialen, bij ons is elke sector welkom. Wist je trouwens dat we naast opslag ook aanvullende diensten aanbieden zoals goederenontvangst, palletiseren, quality control, labeling, assembly en voorraadbeheer?
  • Alle goederen worden gesorteerd, gestockeerd en vervoerd vanuit één centrale hub en dit gebeurt in eigen beheer. Door te werken met slechts één overslagpunt is de kans op schade veel kleiner en blijft de kwaliteit behouden.
  • Onze nachtmagazijnier neemt de beveiliging voor zijn rekening. Hiernaast helpt hij ook met het sorteren en klaarzetten van goederen waardoor wij nu ook de klok rond werken.
  • Onze chauffeurs rijden 24u op 24u en zijn supersnelle leveringen dus verzekerd.

Tot slot zijn we volop bezig met de uitrol van ons WMS-systeem. Het WMS-systeem beheert de indeling, order- en goederenstroom in ons distributiecentrum. Hiernaast beschikken we ook over een innovatief TMS-systeem inclusief real-time tracking waardoor je op elk moment weet waar jouw goederen zijn.

En hier stopt het niet voor ons. Snel schakelen zit in ons bloed. Meer info over onze distributie en warehousing? Of wil je graag kennismaken? Neem dan snel contact op!

BEKIJK VOLLEDIGE BLOG