Elk verhaal heeft een begin. Dat van Wim Claes Transport & Logistiek start in... 1970. Want met een chauffeur als vader krijgt Wim de passie voor transport mee van bij de geboorte. 

Het officiële startschot is echter in 1994. Het jaar waarin Nelson Mandela president wordt van Zuid-Afrika, het eerste Belgische gsmnetwerk wordt uitgerold en de kanaaltunnel tussen Europa en Engeland opent. 

In 1994 besluit Wim Claes als zelfstandig chauffeur te gaan rijden. Eerst nog onder de veilige vleugels (en het btw-nummer ;-)) van papa, maar nadien helemaal op eigen houtje. De eerste klant? Dat is Jaga uit Diepenbeek, producent van innovatieve radiatoren. Vandaag nog steeds aan boord als gewaardeerde partner.

 

Een terugblik

De decennia nadien zijn een aaneenschakeling van hard werken, plezier maken, veel lachen en af en toe een traan. Maar bovenal is het een periode van oprechte passie voor het vak én een visie waarin mensen, zowel medewerkers als klanten, centraal staan. Hieronder ontdek je enkele highlights van 30 jaar Wim Claes Transport & Logistiek.

1994
Wim start op als zelfstandig chauffeur. Met focus op transport en express. Jaga is de eerste klant.

1996
Eerste rit naar het buitenland. Met een landkaart in de aanslag leert Wim de hele Benelux kennen als zijn broekzak.

2005
De eerste chauffeur komt in dienst.

2010 
Wim Claes Snel-Transporten kent een eerste serieuze groeispurt. Het wagenpark breidt uit tot 8 voertuigen. De huisstijl bestaat uit grijze en zwarte kleuren. 

2012
De klantenportefeuille blijft groeien en diversifiëren. Naast een grote expertise in de HVAC-sector wordt ook o.a. wijn, eventmateriaal en tuinmeubilair vervoerd. 

2015 
De burelen in Diepenbeek met truckparking worden gebouwd. De eerste office medewerkers gaan aan de slag. Oranje is vanaf nu de vaste huisstijlkleur.

2019 
De uitrol van een eigen distributienetwerk incl. TMS-systeem krijgt vorm. De slogan “I can’t, but we can” wordt geïntroduceerd tijdens de jaarlijkse teambuilding.

2020
Door de sterke groei volgt een verhuis naar een distributiecentrum in Genk van 8.500 m2. De naam verandert officieel naar “Wim Claes Transport & Logistiek”


2021 
De kaap van 50 medewerkers & voertuigen wordt gerond. Ondertussen wordt er distributie, transport en warehousing gedaan voor meer dan 200 klanten.

2022
Voor het tweede jaar op rij volgt een nominatie als Trends Gazelle, die begin 2023 wordt verzilverd met een 5de plaats (KMO-Limburg). Met de e-CMR wordt definitief de digitale afslag genomen. 

2023
De aankoop van de eerste e-truck benadrukt de ambitieuze toekomstplannen. Ruim 70 voertuigen zijn dagelijks op de baan. Het team telt 75 knappe koppen. Met een nieuwe website en opgefriste missie & visie wordt het pad geëffend voor de toekomst. 

Een vooruitblik

Vandaag biedt Wim Claes Transport & Logistiek een oplossing op haast elke logistieke vraag. “We zijn trots op het groeitraject dat we hebben afgelegd. En dankbaar voor alle klanten en partners die ons hierin helpen. Maar we zijn vooral erg fier dat we dit doen zonder ons DNA als familiebedrijf te verliezen. Wij staan garant voor 5 waarden: passie, klant-engagement, voldoening, resultaat en efficiëntie. Dat zal in de toekomst zo blijven”, vertelt Wim Claes.

2024 wordt trouwens een heus feestjaar. Van trucks die een feestlogo krijgen, een opvallende feestdeur, limited edition truien tot verschillende verrassingen doorheen het jaar. We lichten graag al één tipje van de sluier: in oktober volgt een memorabel event. Want plezier maken en lachen gaan we ook de komende decennia blijven doen. Blijf op de hoogte via onze social media kanalen. 

Wim Claes Transport & Logistiek, driving to the future.

BEKIJK VOLLEDIGE BLOG